Nytt år – Nya utmaningar

Nytt år och nya utmaningar är givetvis en klyscha som heter duga. Inte minst för oss som lever med små och stora löparutmaningar året runt. Dock är ju nyår ett gyllene tillfälle att summera det gångna året och sikta framåt. Jag väljer att här bara sikta framåt. Mina utmaningar i år är att vara fortsatt skadefri och lättfotad genom minimalistisk löpning och loppmässigt ser det  i dagsläget ser ut enligt följande:

- Maj: Göteborgsvarvet Halvmarathon

- Juni: Stockholm Marathon

- Augusti: Midnattsloppet Göteborg 10 K

-Oktober: Kretsloppet 10K

-November: New York Marathon

Det är vad jag har planerat för stunden. Jag funderar också på att lägga in ett millopp tidigt i säsong också för att få upp tempo. Något jag sedan skulle dra nytta av till min träning för halvmara och mara då jag vill göra långa intervaller med högt tempo.

Min träning så långt i år? Jodå. Ett längre pass om 20 k i 4:50-tempo och sedan 10.07 K med 4:28/K i snitt. Planerat ligger för resten av veckan 4×5 min intervall med 2 min joggvila under morgondagen samt 12K löpning i 4:45-tempo sent på söndag kväll.

Hur ser era utmaningar ut – stora som små?

  |
Bokmärk sidans permanenta länk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback länk.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>